Programma

Wij zijn nog druk bezig met de sprekers op 14 december. Hieronder vind je het voorlopige programma

09:00 - 09:30Ontvangst

Registratie en ontvangst met koffie en thee

09:30 - 09:45Plenair

Opening met muziek van Stijn van Kreij

09:45 - 10:45Plenair

Wouter Hart - deel 1: Werken vanuit de bedoeling

Wouter Hart
In veel organisaties hebben mensen het gevoel dat ze te veel tijd kwijt zijn aan allerlei zaken als bureaucratie, vergaderen en verantwoorden. Er wordt dan verzucht dat het weer zou moeten gaan om het kunnen uitvoeren vanuit het primaire proces. Maar misschien is juist dat primaire proces de grootste afleider van de werkelijke opgave…
Mensen hebben houvast nodig. Om de systeemwereld wat meer los te kunnen laten is er een verhaallijn nodig die mensen richting geeft aan hun handelen. Een ander type houvast dat mensen in staat stelt om niet zozeer tegen het systeem te vechten, maar juist vóór iets te kunnen gaan staan.
Iedereen houdt iedereen gevangen in het systeem. Wat onderscheidt die enkele organisaties, die enkele bestuurders, of managers of professionals, die daar schijnbaar helemaal geen last van hebben?  

Lees ook het interview met Wouter Hart: 'Niet loslaten, maar anders vasthouden'

10:45 - 11:15Reflectie

Vertaling naar de eigen praktijk en tijd voor een kop koffie

11:15 - 12:15Plenair

Wouter Hart - deel 2: Anders vasthouden

In een reactie op een sterk systeem en een sterke hiërarchie wordt in het vinden van de oplossingsrichting vaak gesproken over ‘eigenaarschap’, ‘vertrouwen’, ‘ruimte’ of ‘loslaten’. Wellicht zit de werkelijke doorbraak echter niet in deze vormen van ‘vrijheid’, maar in het creëren van ‘verantwoordelijkheid’. Geen loslaten, maar Anders vasthouden.

De grenzen in en tussen organisaties verdwijnen en co-creatie krijgt een steeds nadrukkelijker plek in het organiseren. Wat kun je daar als organisatie mee?

Het switchen tussen de leefwereld en de systeemwereld vraagt om het anders kijken naar regels. Wat betekent dat voor professionals? En voor leidinggevenden? En voor het anders verantwoorden?

12:15 - 14:00Lunch

Naar buiten voor actie en lunch

Onder leiding van de gidsen van Verdraaide Organisaties en Outing Holland gaan we naar buiten voor een frisse neus én een frisse blik. Tijdens deze buitenactiviteit ervaar je wat in het ochtendprogramma aan bod kwam. De activiteit bespreken we na onder het genot van een heerlijke ‘lunch on the move’.

Hoe dat in zijn werk gaat hoor je natuurlijk ter plekke. Wat we je nu al wel willen vragen is om rekening te houden met deze verfrissende buitenactiviteit. Niets extreems, maar goed te weten dat hoge hakken en strakke pakken niet handig zijn. Dus zorg voor makkelijk zittende informele kleding en een buitenjas.

14:00 - 15:00Plenair

Spreker nog niet bekend

 

15:00 - 15:30Break

Vertaling naar de eigen praktijk en tijd voor een kop koffie of thee

15:30 - 16:45Plenair

Spreker nog niet bekend

 

16:45 - 17:00Plenair

Vooruitblik naar morgen.

17:00Borrel

Netwerkborrel

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.